Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
YUKARI TATLISU MAH. YUKARI TATLISU 2 NOLU KÜME EVLERİ KALKANDERE ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 44A KALKANDERE / RİZE
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlayan bir kurum olmak.
Misyon
Kültürel mirası değerlendirebilen,yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen. insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulabilen, kendini anlama, keşfetme ve sorgulayabilme becerisini elde edebilen, sosyal bütünleşme, dayanışma ve hoşgörü kültürünü veren dini olguları öğrenen ve yorumlayabilme becerilerini elde edebilen bir nesil yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Kaloriferli
İngilizce-Arapça
Ulaşım
Her yarım saatte bir Kalkandere Merkezden Rize Merkeze karşılıklı belediye otobüs seferleri vardır.
İlçe Merkezi
Rize İl Merkezine 33 km. Trabzon İl Merkezine 72 km. Trabzon Of İlçesine 20 km.
Taban Puan:438 Tavan Puan:156