T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / KALKANDERE - Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrencilerimizden Örnek Davranış

Öğrencilerimizden İHH "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesine büyük destek

Allah'a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez. (Nisa - 36)

 

"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız." Hadisin ravisi Malik İbni Enes, -Peygamber Aleyhisselam´ın yaptığı gibi- işaret parmağıyla orta parmağını gösterdi. (Müslim, Zühd 42.)

 

 

Ayet ve hadisi gereğince öğrencilerimiz amel ederek yetim kardeşlerine sahip çıkmak için İHH nın başlatmış olduğu "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek verdiler. Bu amaçla her sınıf kendisine bir kumbara edindi. Bir ay boyunca harçlıklarından artırarak sadakalarını kumbaralarında biriktirdiler. Bir ayın sonunda hep birlikte sayım yaparak tam 11 yetime sponsor olacak miktarda yardım toplandı. Böylece her bir sınıfımızın bir yetim kardeşi oldu. Öğrencilerimizden ve bu işe vesile olanlardan Allah razı olsun.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2016 - Güncelleme: 29.11.2019 07:41 - Görüntülenme: 488
  Beğen | 1  kişi beğendi