T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / KALKANDERE - Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun ilk yılları

Okulumuzun Tarihi

Okulumuz Rize İmam Hatip Lisesi'nin bir şubesi olarak 1992–1993 Öğretim Yılı'nda eğitim-öğretime açılmıştır. Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 11.12.1995 Tarih ve 6474 sayılı emirleri ile müstakil olmuştur.

Zemin + 4 kat olan okulumuz özel proje ile yapılmış, mülkiyeti şimdiki adı ile Kalkandere İmamlar ve Hatipler Derneği'ne, intifa hakkı ise Bakanlığımıza aittir.  Okulun inşaatını Kalkandere İmamlar ve Hatipler Derneği'ne üye olan imam hatipler ve halkımız üstlenmiştir.

1998 yılında alınan 8 yıllık zorunlu eğitim kararı ile okulumuzun orta kısmı kapanmış olup 2012 2013 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 yıllık eğitim sisteminin uygulanması ile birlikte  okulumuz ortaokul kısmına yeniden öğrenci almaya başlamıştır.

Okulumuza gösterilen yoğun talep üzerine 2014 yılında başlanılan inşaat ile 12 yeni derslik ilave edilmiştir.

Okulumuzdan bu güne kadar 279 öğrenci mezun olmaya hak kazanmıştır.

Mazisi başarılarla dolu okulumuz, öğrencileri en kaliteli şekilde yetiştirme ilkesiyle eğitim öğretim devam etmektedir.

Kalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip LisesiKalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2018 - Güncelleme: 24.06.2020 13:42 - Görüntülenme: 730
  Beğen | 10  kişi beğendi