T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / KALKANDERE - Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi

Coğrafya Öğretmenimize Tarihi Ceza

Trabzon doğumlu Rizenin Kalkandere ilçesinde coğrafya öğretmeni olarak görev yapmaktayım. 18.11.2015 tarihinde Ordu büyükşehir belediyesi ve Ordu emniyet müdürlüğünün ortak projesi olan TEDES´ten habersiz olarak, sadece üç gün sonra 21.11.2015 tarihinde akraba ziyareti amacıyla gitmiş olduğum Samsun´dan dönünce adresime gönderilen radar cezaları ile karşılaştım.

Arabada eşim ve iki aylık bebeğim olduğu için, aşırı hız yapmamama rağmen adresime tam 12 tane radar cezası gönderildi. Toplam ceza tutarı 4.000 Tl civarında.

Gelen radar cezalarını incelediğimde ilginç detaylar elde ettim:

- Yarım saatte 7 radar cezası yedim

- 4 dakikade 3 radar cezası yedim

-24 saatte de 12 radar cezası yedim.

 Ve hepside Ordu ili sınırları içerisinde gerçekleşti.

Cezalar bana ulaştıktan sonra Ordu emniyetini aradım. Onlar "bu proje ordu büyükşehir belediyesine ait" dediler. Ordu büyükşehir belediyesi arayınca da "cezaları emniyet kesiyor" diye cevap  verdiler. Yani devletin iki kurumu topu birbirine atarak sorumluluktan kaçıyor. 

İkametgahım Rize´de olduğu için üç gün önce yürürlüğe giren bir uygulamayı benim öğrenmek gibi bir zorunluluğum olmadığını ve   bu cezaların haksız bir şekilde verildiğini düşünüyorum. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını talep ediyorum.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2015 - Güncelleme: 29.11.2019 07:22 - Görüntülenme: 1078
  Beğen | 4  kişi beğendi